Kikar förbi med ett onsdagstips.
Det här behöver du till 8st biffar:
800 g nötfärs
1 dl vispgrädde
1 1/2 tsk salt
2 msk grönpeppar finhackad
1 st ägg
.
Gör biffarna så här:
Blanda färs, grädde, salt, grönpeppar och ägg. Rör ihop tills allt är väl blandat. Forma till 8 stora biffar alternativt 16 små.
Stek biffarna i omgångar i smör tills de är genomstekta. Under tiden gör du såsen
Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 vatten ( plus ev. steksky)
3 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
1/2 msk rödavinbärs gelé
ev. maizena
salt & peppar
Gör såsen så här:
Låt allt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.
Använder du torkad eller inlagd grönpeppar? 😊
Gissar på torkad. Tror inte det är allmänt känt att det finns inlagd…
Vad menar du med allmänt känt? Kolla lite extra i kryddhyllan i butiken nästa gång, hjärtat.
Jag hade torkad 🙂
Åhh grönpeppar 😋Älskar grönpeppar👌🏻😍😍😍