TRE SAKER ATT BAKA TILL ALLA <3-ANS DAG

 

Vet ni … på fredag är det alla hjärtans dag.
Tillhör ni dem som gillar att fira dessa dagar, eller gillar ni att få uppvakta lite extra ?
.

Tips på alla hjärtans dag frukost / brunch.
Gör sötaste ♡ Sconesen
.

IMG_0523

Det här behöver du till 8-10 hjärtan :
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt + lite kardemumma ( kan uteslutas )
3 dl mjölk

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i 8-9 högar och platta ut dem och kavla cirka 1- 1 1/2 cm tjock. Tryck ut 8-9 stora hjärtan och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.

Serveras genast

IMG_0548

Baka vaniljhjärtan i långpanna. 
Detta kommer bli allas favorit <3

IMG_0416 (2)

Det här behöver du till en långpanna 30 * 40 cm ( 42 kakor )
500 gram smör
10 dl vetemjöl
4 dl strösocker
4 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver

Fyllning: 
2 dl Kesella
5 dl creme fraiche
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader.
Jobba ihop mördegen i en matberedare, har du liten så kan du göra hälften först och hälften sen till toppingen.
Hälften av mördegen ska tryckas ut i den smorda formen.
Rör sedan ihop fyllningen och häll ut över kakan, strössla sedan den andra delen av mördegen över fyllnings och grädda i 30 minuter.

Blir helt galet saftig och med krispig toppen.

* * * * *

Det här behöver du till cirka 16 st : 
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl socker
200 gram smör

Vaniljfyllningen
2 1/2 msk socker
1 msk majsstärkelse ( maizena )
2 äggulor
1 vaniljstång
1 1/2 dl gräddmjölk ( 50/50)
1 msk smör

Formar till kakorna.

Garnering : florsocker

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader
Rör ihop alla ingredienser till degen, och knåda ihop till en deg.  Ställ gärna kallt i en halvtimme, under tiden kan du göra vaniljfyllningen. Ta fram en kastrull, mät upp socker, majsstärkelse, gör ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna och blanda ner i kastrullen, rör ner äggulorna, värm upp och vispa under tiden ner gräddmjölken. Vispa om under tiden tills vaniljsåseb har tjocknat. Ta av från plattan och låt svalna i ett vattenbad medan du rör ner smöret. Smöra och mjöla formarna ,tryck sedan ut degen i hjärtformarna. Tips är att kavla ut degen tunnt och lägga över fyra formar och sedan forma hjärtan. Det går snabbare.
Fördela sedan krämen i formarna och ställ dem tätt. Kavla ut resten av degen och lägg som ett täcke över dem och kavla lätt över för att få en fin form på dem. Och tryck ut varje form för sig. Ställ alla på en ugnsplåt och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter.

När du tar ut de nygräddade kakorna så stjälper du upp dem på ett galler så att de får svalna. Pudra över florsocker precis innan servering.

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonna
4 år sedan

Bjöd på Vaniljhjärtan i långpanna på jobbet. Kakan blev en succé 😀

Nästa inlägg

VITA KROPPKAKOR

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x