Ännu ett smarrigt tips från min kokbok ”Middagstipset”
Fotograf: Ulrica Pousette.
.
Det här behöver du:
700 gram kycklingfile
salt & peppar
smör att steka
200 gram färskost ( valfri smak )
125 gram mozzarella
100 gram soltorkade tomater i olja
.
Garnering
1 kruka basilika
rostade pinjenötter
.
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka pastan al dente. Dela varje kycklingfile i 3 delar.
Salta & peppra. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingen tills den fått fin färg. Lägg bitarna omlott i en ugnssäker form och klicka ut färskosten jämnt över. Skär mozzarellan i små bitar och strimla över tomaterna. Fördela alltsammans jämnt på toppen och gratinera sedan kycklingen i 15-25 minuter eller tills kycklingen är klar. Toppa med massa basilika och rostade pinjenötter.
Smaklig måltid,
Till hur många personer är det här receptet? Mvh Kamilla