Måndag igen,
och då bjuder vi på något vegetariskt här på bloggen.
Denna rätten var en ”man-tager-vad-man-haver”-gryta. Det blev riktigt gott, och barnen åt med god aptit.
.
Du behöver till 4 personer:
pasta för 4 personer
olja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde
1 tsk sambal oelek ( 1 msk – om du gillar hetta )
1/2 msk grönsaksfond
50 gram sockerärter
1 burk med bambuskott
1 röd paprika
10 stycken champinjoner
1 lime
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs löken mjuk och pressa ner vitlöken. Vänd ner kokosmjölk, sambal oelek, fond. Låt sjuda upp medan du grovhackar grönsakerna. Vänd ner den i den sjudande grytan. Dra bort från värmen och pressa ner limen under omrörning.
Vänd ner pasta, och rör runt.
Serveras genast.
Tror att man kan ta röd currypasta istället för sambal oelek. Vilken fond ska man ha? Grönsak eller hummer? Ingredienser står det grönsaks tillagning hummerfond.
Absolut, ta det som du gillar och som du har hemma. 🙂