Godmorgon raringar,
Hoppas ni fått en riktigt fin start på dagen. Här vaknade Nomi och jag tidigt och tassade upp och fixade frukost.
Melvin hade sovmorgon, och sover fortfarande gott på övervåningen. Men det är snart dags att väcka honom också. Sedan bär det av till Nybro för mig, ska luncha med en kompis. Och efter det ska vi möta upp Charlies hundkompis och låta dem leka av sig, bästa sättet att trötta ut sin hund. 🙂 Sedan blir det hem och laga mat och skjutsa Nomi till ridningen. Torsdag är våra stalldagar.
.
Men till er som letar middagstips så kommer här kommer min mammas smarriga kycklinggryta som hon bjöd mig på förra veckan. Mums.
Det här behöver du :
700 gram kycklingfile
2 msk kinesisk soja
1 gul lök
200 gram champinjoner
2 msk riven ingefära
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 1/2 msk kalvfond
smör
2 tsk rödvinbärsgele
1 tsk sambal oelek
maizena
salt & peppar
Gör så här:
Strimla kycklingköttet och blanda det med soja. Skala och hacka löken, och dela svampen. Fräs kycklingen, löken och svampen i smör i omgångar. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Tillsätt ingefära. Häll över vatten och fond och låt grytan sjuda 10 min. Rör ner gelé, sambal oelek och grädde red av grytan med maizena. Låt sjuda ytterligare några minuter innan servering.
Serveras med grönsaker och kokt potatis.
Det här var SÅ gott! Kräsna 4åringen älskade det! Mums!