Något som ALLTID måste finnas på ett julgottis-bord är knäck
Så är det bara. De kan vara lite för mjuka, lite för sega eller ibland för hårda. Jag gillar alla, men dessa är ett måste till jul.
Nu lyckades vi iallafall göra HELT perfekta knäck i förrgår, utan termometer… Ibland har man tur 😉
.
Detta behöver du när du ska laga knäck :
2 dl sirap
2 dl socker
2 dl vispgrädde
2 msk smör
50 hackad mandel
Knäckformar + termometer
Så här kokar du knäck :
Mät upp sirap, socker, och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka upp till 122-123 grader, och ta bort från plattan. Rör ner smöret & den hackade mandeln, och fördela ut det i knäckformarna. Kan varmt rekommendera en ”knäck-tratt” gick så smidigt att fördela ( finns blanda annat på citygross )
Förvaras svalt.