Denna grytan kan både göras med kött eller kyckling.
Välj det du gillar bäst.
Recept kommer från min bok ”Middagstipset”, Fotograf Ulrica Pousette.
Det här behöver du till 4 personer:
1 gul lök
rapsolja att steka i
1 msk tomatpure
600 gram strimlat fläskkött ( te.x fläskytterfile )
3 dl vatten
1 dl sweetchilisås
1 liten strimlad röd paprika
ca 200 gram konserverade bambuskott
1 ring med konserverad ananas + 4 msk spad
1-2 tsk vitvinsvinäger
1 msk maizena
Till servering jasminris
Gör så här:
Skär löken i klyftor
Värm upp en stekpanna med olja och fräs den glansig. Vänd ner tomatpure och fräs ytterligare en minut.
Vänd ner köttet och fräs tills det fått vacker färg. Tillsätt vatten, sweetchilisås, paprika och bambuskott. Skär ner ananasen och vänd ner tillsammans med spadet. Låt allt sjuda tills köttet är genomstekt, Smaka av grytan med vitvinsvinäger, och ev. maizena för tjockare gryta.
Servera med jasminris.
Tror du det går att byta ut fläskfilén till kyckling istället? 🙂
God Jul!
Gjorde denna från din bok igår. Så enkel! Jag körde med kyckling istället och det blev så gott!