Godmorgon,
Här har jag sovit ruggit dåligt inatt, mycket på grund av ett katt som fått för sig att det var en bra ide att leka mitt i natten. Och i mitt sovrum dessutom, så hon har hängt och kloa:t i min sänggavlen, jäklats med Charlie och klättrat upp och ner gardinerna… Snaaark. Så nu sitter jag här med min andra kopp kaffe och längtar efter att få sova några timmar i bilen upp till Sthlm.
Vi åker imorgon, så följ mig på Instagram för flitigare uppdateringar.
@jennysmatblogg
Det här behöver du till 40 snittar:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
120 gram chokladknappar ( jag hade vita och mörka )
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg, och rör ner chokladknapparna. Dela degen och rulla ut 4 länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt.
Serveras med kall mjölk
Men grattis till sjövilda katten, vi har också en och han är 4 år nu……….=)
Kan toppa det med vår katt som är 15 år och fortfarande…*snark* kommer på nätterna med sina leksaker och högljutt vill visa dom för oss. Funkar det inte, så drar han sig inte för att lägga sig på våra ansikten – japp, myyysigt 😉 Sen sover han hela dagen så klart!
Kakorna ser riktigt goda ut!
Sååå goa kakor tyckte min familj!!
De tog slut samma kväll!… Haha.
#sparrecept 🙂