Hej hej,
Efter en lite stressig morgon så sitter vi ni i bilen på väg till Göteborg. Kommit lite drygt halvvägs, och det regnar som bara den.
Men var är det man säger, det finns inget dåligt väder? Idag blir det heldag på Liseberg med barnen, halloween-tema
Till er som söker middagstips denna lördag så tycker jag att dessa mozzarellaköttbullar kunde passa perfekt.
Varsågoda.
Receptet kommer från min bok ” Middagstipset”. Fotograf : Ulrika Pousette
.
För 4 personer.
Köttbullar:
600 gram blandfärs
2 msk koncentrerad oxfond
1 ägg
1/2 tsk salt & 1 krm peppar
smör att steka i
150 gram mozzarella ( tärnat i tärningar. )
.
Pressgurka:
1 gurka
1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
1/2 dl strösocker
1/2 dl ättiksprit 12 %
4-5 msk finhackad färsk dill
.
Gräddsås:
steksky från köttbullarna
2 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soja
1 tsk rödvinbärsgele
salt & peppar
Serveras med potatismos
Gör pressgurkan så här:
Tvätta och skiva ner gurkan tunt i en vid skål med hjälp av en osthyvel lägg i en stor skål. Rör ihop alla ingredienser och häll spadet över gurkan, lägg en tallrik och placera en tung på, och ställ in i kylskåp ett par timmar innan servering.
Gör köttbullarna så här:
Rör ihop alla ingredienser utom mozzarellan. Rulla bollar av smeten och gör en grop och fyll med ost, och rulla ihop.
Stek dem sedan i smör tills de är genomstekta.
Gör såsen så här:
Rör ner alla ingredienser i en kastrull, låt sjuda upp ett par minuter, och servera till köttbullarna.
Smaklig måltid.
Ser så gott ut 😊
hur länge klarar sig pressgurka?