Gillar du räkor?
Då tycker jag absolut att ni ska prova denna goda räkrätt.
.
Jag provade en krämigare variant av kokosmjölk. Nämligen kokosgrädde, kan rekommenderas.
.
Du behöver till 4 personer:
500 gram oskalade räkor
( ca: 300 gram färdigskalade)
pasta för 4 personer
olja
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokosgrädde
1 tsk sambal oelek ( 1 msk – om du gillar hetta )
1/2 msk hummerfond
50 gram sockerärter
1 burk med bambuskott
1 röd paprika
10 stycken champinjoner
1 lime
Gör så här:
Skala räkorna. Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Hetta upp en stekpanna med olja, fräs löken mjuk och pressa ner vitlöken. Vänd ner kokosmjölk, sambal oelek, hummerfond. Låt sjuda upp medan du grovhackar grönsakerna. Vänd ner den i den sjudande grytan. Dra bort från värmen och pressa ner limen under omrörning.
Vänd ner pasta, räkor och rör runt.
Serveras genast.
Men Gud vad gott och enkelt! Den måste jag testa. Tack för tipset! Mvh Helena
Ser otroligt gott ut! Måste helt klart testas.
Om man inte gillar kokosgrädde, kan ha vanlig matlagningsgrädde istället?
Det går alltid att byta ut ingredienser 🙂
Gahhh, såklart man kan byta ut ingredienser, som Jenny skriver. Tänk!
Vi är 9 personer här hemma fr 7- 50år och alla älskade denna rätt. Vi gjorde dock lite förändring. Brynte svampen innan med lök och vitlök, mindre lime ( hälften) och tog röd curry past i tillsammans med sambal. Mmmmm