Tjingeling,
Att något så enkelt kan bli så här festligt & smarrigt.
Perfekt när man få oväntat besök. Har man inte hallon & Blåbär hemma så funkar det lika fint att skiva över banan.
Eller varför inte inlagda mandariner. Mums.
.
Smördegen köper du ark i kyldisk.
Du behöver :
2 ark med stora smördegsplattor
marsanpulver ( ej kokbar )
4 dl vispgrädde
färska bär
florsocker
.
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Börja med att rulla ut ett ark i en bakplåtsklädd ugnsform. Och skjuts in i ugnen i 15-18 minuter eller tills smördegen är gyllene.
Under tiden rör du ihop vaniljkrämen. Jag hade cirka 7 dl mjölk med 12- 14 msk marsanpulver. Prova er fram till önskad konsistens. ( Det tar en liten stund för krämen att stelna, så ta lite i taget. ) Ta ut smördegen och låt svalna, så gör du samma sak med den andra smördegesplattan. Skjuts in i ugnen tills den blir gyllene och sen ut.
När den första smördegen svalnat så breder du ut vaniljkrämen. Vispa grädden fluffig.
Toppa med den svala smördegen, fördela ut grädden.
Strö över bären och pudra över florsocker.
Voila! Klar att servera.
Farligt god.
Kan man göra den i förväg tror du?
Grädda smördegen i förväg. Men lägg ihop den precis innan.
Så blir den frasigast och godast.
Hur många personer räcker en sån till på ett ungefär?
Gissningsvis 10 personer
Mina bottnar blev helt uppblåsta när jag hade de i ugnen hur gör man för att de inte ska bli sådana ?
De sjunker ihop en hel dem med fyllningen 🙂
Jag önskar mina Meld vatten och naggar dom noggrant, så blåses dom inte upp så mycket
Vart hittar du så stora plattor? Provade att kavla ihop mindre men gick sådär🙈
I kyldisken. ☺️
Vilken storlek har du på dina smördegsplattor i receptet? Köper nämligen aldrig smördegsplattor, fram till nu då kanske 😍
Ser så supergod ut 😍Ska baka denna till ett kalas i helgen. Då jag aldrig köpt smördegsplattor förut: hur stora är de du använder? Om de inte finns i ark när jag handlar. Går det bra att köpa färdig, kyld smördeg istället?😊