Har ni bestämt vad ni ska äta i helgen!
Kanske kan jag få fresta med lite smörgåstårta ?
Den är både god och enkel att göra.
Varsågoda.
Fotograf: Ulrica Pousette. Recept kommer från min senaste bok ”Middagstipset”
Det här behöver du :
4 hela hönökaka-bröd eller 8 halvmånar
Philadelphiaost
.
Till leverpastejsfyllningen 2 lager :
400 gram bredbar leverpastej
3 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
4 msk bostongurka
.
Äggröra :
4 finhackade ägg
100 gram philadelphiaost
2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
.
Till röran runt omkring :
3 dl vispad grädde
2 dl creme fraiche
3 msk majonnäs
.
Tips på dekorering :
skinka
ost ( goudaost är lätt att göra fina ostrullar av )
hackad rödlök
kokt ägg
vindruvor
gurka
handskalade räkor
stenbitsrom
apelsinskivor
.
Gör så här :
Förberd tårtan kvällen innan, och dekorera den precis innan. Rör ihop rörna i olika skålar, bred ett rejält lager med philadelphiaost på varje smörgåsdel. Fördela sedan de olika fyllningarna i tårtan och till sist så bred runt fyllningen runt hela tårtan. Ställ in i kylskåp ( inplastad ) över natten.
Dekorera sedan tårtan precis innan den serveras.
Hej!
Har nåt fallit ur receptet, eller är skinkan och räkorna enbart med på dekoreringen?
Blir det då inte väldigt stabbigt med så mycket creme fraiche och philadelphiaost?