Börjar ni tröttna på grillat ?
Då kanske det är på tiden att leta dig in i köket och damma av kastrullerna igen.
.
Här kommer en riktigt festmiddag. Gillar ni inte oxfile, kan den bytas ut mot fläskfile. Denna potatisen är sjukt god. Ni måste prova.
Potatisen:
tvättad kulpotatis
rapsolja / flytande smör
flingsalt
timjan & oregano
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Klyfta den tvättade potatisen och ringla över olja & smör.
Krydda med flingsalt, oregano och timjan. Skjuts in i ugnen tills de är gyllene.
Till såsen:
1 finhackad gul lök
1 msk smör
1/2 msk stött rosepeppar
2 msk koncentrerad oxfond
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Önskar man såsen lite tjockare, red av med lite maizena
Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, fräs den hackade löken mjuk, men inte bränd.
Blanda ner fond, soja, vatten, grädde och rosepeppar. Låt sjuda i tio minuter.
Sila såsen, innan du häller upp den i en såsbringare.
Hej
Märke/tillverkare av den vackra tallriken?
Gerbera, älskar deras porslin.
Låter mkt gott 👍 Men för mig som inte är så förtjust i nöt (såvida det inte är en långkokt o mör gryta tex) Hur gör man en god bit oxfilé även till mig? Hatar rött o segt kött…
M: bryn en oxfile-bit runt om i stekpannan och lägg i ugnen med termometer och stek i ugn på låga grader. 125 grader till den så du vill ha den( blodig, medium, rosa eller välstekt).
Olika lång tid beroende på hur stor bit du har.
Själv föredrar jag rosa.
Krydda med salt och peppar innan du steker i stekpannan🤗
Super lyx mat med sparris vid sidan om är det alltid perfekt, gott gott gott ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️