Något gott, frusit och fräscht att bjuda på till kräftskivan?
Ja då har ni kommit rätt.
Fotograf: Ulrica Pousette. Recept från från min senaste bok Middagstipset.
Till botten behöver du:
200 gram digestiv
125 gram smör
Till fyllningen :
2 burkar (a 397 gram) sötad kondenserad mjölk
2 dl nypressad limesaft
skalet av en lime
6 äggulor
Gör så här:
Ställ ugnen på 170 grader.
Mixa kexen till smulor, smält smöret och rör ihop.
Tryck ut i en rund form cirka 25-26 cm, med avtagbara kanter. och grädda i mitten på ugnen i 10 minuter.
Ta ut och sänk värmen till 150 grader. Häll upp kondenserad mjölk i en skål och rör ihop den med limesaften + skal.
Vispa ihop äggulorna innan du rör ihop dem med smeten. När smeten är jämn ( rör inte onödigt mycket ) häll den över botten och ställ in i mitten på ugnen i cirka 15-20 minuter.
Ställ sedan kallt i minst 4 timmar, men gärna över natten.
Smaklig fika.
Går den att frysa? (Big fan av att förbereda 😀 )
Jajamän, det går toppen
Denna är helt ljuvlig🥰
<3
Hej! Kommer ihåg att du hade vart i Usa och sedan gjort om det lime receptet lite stämmer det? Vad ändrade du i receptet? Kram Linda
Jag ändrade om botten.
De hade en botten av typ Oreokakor. Jag tycker digestiv är godare.
Ser ljuvlig ut! Vad är det du har uppe på? Vanlig vispad grädde med limeskal? Eller du har smaksatt den?
det är vispad grädde 🙂
Hur många lime går åt för att få ut 2 dl limesaft? Och kan man använda glutenfria digestivekex? Så den blir glutenfri.
Det beror på hur stora limen är.
Kanske 4-5 stycken ?
Vad är det på pajen? Någon grädde eller? 🤩