Här kommer en riktigt smarrig laxrätt som fredagstipset.
Smaklig spis.
Fotograf Ulrica Pousette. Recept från min senaste bok ”Middagstipset”
Det här behöver du till 4 personer:
1 gul lök
500 gram laxfile ( gärna halvtinad )
smör att steka i
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
1 kruka finhackad dill
2 msk konc. hummerfond
2 msk färskpressad citronsaft
salt & citronpeppar
Serveras med : valfri pasta
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Gör under tiden laxröran. Finhacka löken, skär fisken i kuber cirka 1,5 cm * 1,5 cm.
Hetta upp en panna med smör och fräs löken mjuk. Vänd ner laxen och fräs ytterligare några minuter.
Tillsätt crème fraîche, grädde, dill, fond, citronsaft, och låt sjuda upp.
Smaka av med salt & citronpeppar.
Vänd försiktigt ner såsen över pastan, vänd om och servera med valfria grönsaker.
Tack för en super god laxpasta
Bästa laxpastan, underbart god!
Jättegott! Tack för receptet! 👌👌
Gjorde denna idag till familjen då jag inte äter fisk alls. Använder aldrig hummerfond och tyckte det var onödigt att köpa så jag bytte ut fonden mot en grönsaksbuljongtärning. Familjen tyckte mycket om maten och min 9-åring ville ha en portion till och sa att det var gott! 😊 Tack!