Syrliga efterrätter är bland det godaste som finns på sommaren.
Och när jag köper glass på stan så köper jag gärna fräscha sorbeter. Nu ville jag prova att göra egen med smak av citron.
Den blev supergod! Receptet lånade jag från Jamie Olivers.
Tack!
Du behöver:
200 gram socker
2 dl vatten
2 st citroner, pressade
1 st citronskal
1 msk mascarponeost, rågad
Gör så här:
Ta fram en låg form på 20–25 cm och sätt den i frysen. Häll socker och vatten i en kastrull och koka upp. Sjud i 5 minuter tills sockerlagen är klar. Ta av från värmen och låt svalna ca 15 minuter. Tillsätt citronsaft och citronskal och därefter mascarponen. Rör om tills det är helt blandat. Smaka av. Om citronerna är mycket sura kan det behövas lite mer socker. Häll blandningen i den frysta formen och ställ tillbaka i frysen igen. Ta fram den efter ungefär 1 timme och rör om med en gaffel. Fortsätt att röra om en gång i timmen de närmaste tre timmarna, sedan är den färdig att servera.
Mums vad läskande gott det lät. 🙂
//Berith
Smask, ser friskt och fräsht ut!
Det där ser grymt ut!