Hej Söndag,
Hoppas ni haft en riktigt fin helg. Det har vi. Vi har hängt på Öland med Daries & Tobbe, i Fredags cyklade vi iväg på en spelning i Kackelstugan. 3 mil tur & retur, jag har träningsvärk… hahha. Men det var väldigt trevligt. Sedan har Thelma och hennes kompis varit här hos hela helgen. Och nu sitter vi i bilen på väg till bio, det är regn & rusk idag så perfekt bioväder. Självklart ska vi se Lejonkungen, jag har längtat efter att denna ska släppas. Tror den är så bra, och snyftig.
Medan vi går på bio så ska ni får veckans mattips.
Varsågoda.
Måndag : Halloumibiffar med zucchini
Tisdag: Laxspett till grillen
Onsdag: Raggmunkar med bacon
Torsdag Sconespizza med tacofärs
Fredag: Laxtacos med koriander
Laxtacos, recept för 4 personer:
1 förp. ”Fish taco-krydda” ( te.x santa marias )
koriander
500 gram laxsida
olivolja
1 lime
mango
riven morot
strimlad rödlök
tortillabröd
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsform och tinga ner olivolja, placera ut laxsidan. Strö över nisch-tacokryddan, tillaga i ugn i 15 minuter eller tills laxen är klar. Skiva löken om riv morötterna och lägg i en skål. Fyll sedan tortillabröden med alla tillbehör. Till sist toppa med tacolaxen och en klick rysk yougurt.
Smaklig måltid.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Blåbärswirl
Jag bakade mina med en botten av havrekakor. Digestiv fungerar lika bra.
Det här behöver du till 4-5 portioner:
100 gram te.x havrekakor
30 gram smält smör
Fyllningen:
300 gram mascarpone
1/2 skal av riven citron
1 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk florsocker
Blåbärstopping:
200 gram blåbär ( går bra med frysta )
4 msk strösocker
2 msk vaniljsocker
Gör så här:
Krossa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Fördela ut i glas / eller portionsformar.
Vispa grädden luftig och vänd ner mascarpone, crème fraîche, florsocker, citronskal och rör ihop till en krämig härlig smet. Och lägg detta över kakbotten. Värm sedan upp blåbären i en kastrull. ( Spara några till garnering ) Låt blåbären i kastrullen sjuda upp tillsammans med socker och vaniljsocker. Mosa ihop allt med en gaffel, när de sjudit upp så silar du bort blåbärsskalen och ställer in saften/ krämen i kylskåp tills den svalnat ( så här långt kan du förbereda redan dagen innan) Precis innan servering så häller du över blåbärskrämen och toppar med blåbär.
Smaklig spis!
Du har länkat till fel recept på måndagen.
Fixat 🙂
Härlig att ha semester och hinna med att läsa lite bloggar man är intresserad av!
Desserten ser verkligen supergod ut. Den måste jag testa! Namnet gör att den låger ännu godare!
//Berith