En god och enkel gratäng till kvällens middag?
Varsågoda
Det finns olika sorters ajvar, jag gillar den starka varianten, men det finns även en mild.
Du behöver till 4 portioner:
4 stora kycklingfileer
smör att steka i
salt & peppar
2 1/2 sl vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk kycklingfond
1/2 dl ajvar
10 cocktailtomater
1 dl riven lagrad ost
Serveras till ris eller couscous
Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Skär kycklingfileerna i skivor. Hetta upp en stekpanna och stek kycklingen med salt & peppar tills den är genomstekt. Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop grädde, crème fraîche, fond och ajvar och fördela ut över kycklingen. Häll i tomaterna strö över osten och skjuts in i ugnen i 15 minuter.
Strö över ruccola och pinjenötter.
Klart!
Det bästa märket är Podravka eller Mediteran ajvar, en del andra är blaskiga
I ett tidigare recept hade du bara creme fraiche (5dl) och det kör vi på. En riktig favorit som vi lagar regelbundet och även tonårskillarna gillar!
Denna har vi gjort flera gånger och är en återkommande favorit. Så gott. Dock gör jag mer sås då vi gillar det lite extra ”geggigt” ;-))
Har gjort denna massor av gånger efter recept från din bok. Såååå himla gott och enkelt att laga !
Galet gott mums tack Jenny
Gjorde denna idag, såååå god!