Istället för vanliga tacos till fredagsmyset, prova då att göra fisktacos.
Ett gott & lätt sätt att få barnen att äta mer fisk.
Fotograf Ulrica Pousette. Recept ifrån min senaste bok ”Middagstipset”
Det här behöver du till 4 personer:
4 bitar lax
2 ägg
2 dl ströbröd
sesamfrön
1 tsk flingsalt
smör
serveras i mjuka tortilla bröd
valfria grönsaker
god kall sås
Gör så här:
Skär laxen i lagom stora bitar, lättast när den är halvtinad. Vispa upp äggen och stjälp upp på en tallrik, och fyll en annan tallrik med ströbröd, salt och lite sesamfrön. Hetta upp en stekpanna med smör, och doppa laxbitarna i de uppvispade äggen och sedan i ströbröden & rätt ner i pannan. Stek några minuter under omrörning, tills laxen är klar.
Så här gör jag min sås:
2 1/2 dl med creme fraiche eller gräddfil
2 msk chilisås
1 tsk pressad citronsaft
salt & citronpeppar
Gör så här:
Blanda ihop och ställ kallt innan & efter servering.