Sugna på att grilla något gott.
Prova då dessa goda souvlakispett, tillsammans med en god grekisk sallad.
Recept från min senaste bok ” Middagstipset” . Fina bilden kommer från Ulrica Pousette
I salladen hade jag:
Ruccola
Gurka
Tomat
Rödlök
Gröna Oliver
Svarta Oliver
Fetaost
Till Souvlaki-spetten:
600 gram fläskkarré
1/2 pressad citron
3-4 msk finhackad färsk oregano
1 tsk timjan
1 pressad vitlök
4 msk olivolja
Gör så här:
Skär upp köttet i mindre bitar och lägg i en skål, vänd ner citron, kryddor, vitlök & olivolja. Plasta skålen och ställ in i kylen över natten. Innan de ska tillagas trä dem på spett och grilla dem. Det går även bra att steka dem, eller köra dem i ugnen.
Denna marinaden är lika god att använda till lamm & kyckling.
Tzatziki med fetaost:
( Halvera detta receptet om ni inte planerat att äta det i en vecka ) 😉
1 hink med turkisk yoghurt ( 1000 g )
1 gurka
2 – 3 vitlök
1 tsk salt
peppar
1 förpackning med fetaost
Gör så här :
Tvätta gurkan , och skär dem mitt itu på längden.
Gröp ur de vattniga kärnhuset med sked, då försvinner den mesta vätskan automatiskt. Riv sedan gurkan. Jag brukar använda de grövsta rivjärnet. Lägg på en tallrik med kaffefilter under , strö över en tsk med salt över gurkan. Låt vila tio minuter, under tiden kan du pressar ner vitlök i yoghurten. Och sedan är det dags att krama ut vätskan, då använder jag dubbla kaffefilter. Krama försiktigt ut all vätska. Och vänd sedan ner den urkramade rivna gurkan med yoghurten. Smula ner fetaosten och rör om, och smaka av med salt, peppar.
Du borde nog lägga lite mer tid på att korrläsa dina inlägg innan du lägger ut dem.
Det är många stavfel, syftningsfel och särskrivningar.
Innan jag blir kölhalad vill jag påpeka att det är inte av elakhet jag påpekar detta; är man en professionell bloggare måste språket sitta där, det är liksom själva förutsättningen, annars kan det kännas både slarvigt och nonchalant.
Ha en fortsatt fin semester!
Ser jättegott ut.
Jag gillar soltorkade tomater i salladen också: https://farbrornikos.se/2021/03/11/grekisk-sallad