Hittade en biffgryta hos min bloggkollega Kryddburken som lät så himla god.
Dock hade jag ingen biff hemma, så jag gjorde den med kyckling istället. Ändrade några ingredienser, efter ”man-tager-vad-man-haver” från kylskåpet.
Det får bli dagens middagstips.
Det här behöver du :
400 gram kyckling (innanlårfile )
olja
1 röd chili
1 gul lök
1 burk 220 gram vattenkastanj
1 burk champinjoner
Spadet av 1 burk champinjoner
2 1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 msk ostronsås
1 msk kinesiskt soya
Några droppar chilisås ( tex. sriracha)
2 – 3 msk sötsur sås ( sweetchili )
salt & peppar
Gör så här:
Skär den tinade kycklingen i mindre bitar. Fräs den i olja tills den är genom är klar.
Lägg undan så länge och hacka löken, fräs den glansig tillsammans med den finhackade chilin. Vänd ner kycklingen, champinjonerna med vätskan från burken. Vänd ner vattenkastanjer, fond, vatten, soja, & ostronsås, chilisås & sweetchili.
Låt allt sjuda upp tillsammans i några minuter. Smaka av med salt & peppar.
Serveras med jasminris & en sallad.
Har oxå haft @kryddburkens biffgryta (även massan annan mat) i åtanke 😋 som låter sååååå smarrigt 👍 Men som Du skrev så gjorde jag en liknande din – med kyckling o vadmantagerikylskafferi 👍 ikväll med ris… Mkt gott 👍 Ni är så båda grymma 🥳