Tips på härligt krämig och god oxfilegryta.
Detta tipset kommer från bloggläsare David, från Malmö.
Det tackar jag så mycket för, jättegott och enkelt recept som är svårt att misslyckas med.
Går att byta ut mot både fläskfile och kycklingfile. Till 4 personer
Ta gärna fram oxfilen i god tid ( ett par timmar innan)
Pasta för 4
1 schalottenlök
200 gram kantareller ( smör + en nypa flingsalt )
400 gram oxfile
2 1/2 dl creme fraiche
2 dl vispgrädde
2 msk oxfond
1/2 msk sweetchilisås
salt & peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning.
Skär oxfilen i mindre bitar, fräs den snabbt i en het panna. Den ska bara få lite stekyta. Lägg bort köttet och fräs svampen tills all vätska försvinner. Vänd ner smör i pannan och smaka av med lite flingsalt. Fräs ihop en minut. Vänd ner crème fracihe, grädde, fond och sweetchilisås.
Smaka av med salt och peppar.
Klart att serveras.