Här kommer mammas goda Daimtårta hon bakade och bjöd på i påsk.
Passar finfint till alla tillfällen.
Det här behöver du till en form på ca 30*20
4 ägg
4 dl socker
200 g sötmandel
2 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vispgrädde ( ca 4 dl )
Grovhackad daim ( 3 st dubbel )
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen.
Vispa ägg och strösocker poröst.Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver.
Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen.
Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader
Ställ ugnen på 175 grader. Lägg ett bakblåtspapper över hela formen.
Vispa ägg och strösocker poröst.Grovhacka sötmandlen, och rör ihop med mjöl och bakpulver.
Rör ner detta i äggsmeten, och bred ut smeten i formen.
Grädda sedan mitt i ugnen 30 min 175 grader
Låt den svalna något och lägg den sedan upp och ner på ett fint uppläggningsfat och lossa försiktigt och ta bort bakplåtspappret.Garnera sedan med vispad grädde och daim. Säkert gott att servera med massa färska bär över också.
Så god den ser ut.
Tror du jag kan byta vetemjölet mot rismjöl för jag har en son som har gluten.
Det borde kunna funka.
Prova du så återkom gärna med resultatet 🙂
Denna ska jag göra ikväll! Ser otroligt god ut!
Vi ska ha storkalas så jag undrar ungefär hur många personer en sats räcker till?
Går det att dubbla receptet för två satser eller är det smartast att göra två separata satser?
Tack på förhand 🙂