Välkommen fredag!
Så himla härligt att helgen står på glänt. Och inte bara det, i dag ska vi åka och träffa Fanny & Caspers lilla bebis. En liten Walter, har landat. Sötaste namnet by-the-way. De blev föräldrar i helgen och har nu hunnit hem och komma iordning lite grann. Så här ska shoppas bebiskläder, hur roligt ?! Det var ju typ 100 år sedan man kollade kläder för minisar.
Nu skulle jag inte bara kika förbi er för att berätta att det ska shoppas, utan jag har en supergod glutenfri äppelpaj till er. Tycker bi har för lite glutenfritt här. Så varsågoda.
Det här behöver du:
6 st söta äpplen
1 1/2 dl fiberhavregryn (alt. glutenfria havregryn)
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl solrosfrön
1/2 dl hasselnötter (hacka dem i mindre bitar)
1 dl riven kokos
1 1/2 msk kanel
1/2-1 tsk vaniljpulver
50 g rumstempererat laktosfritt smör
3 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär äpplena i bitar och lägg dem i en ugnsfast form.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smöret och honungen och bearbeta till en deg. Smula degen över äppelbitarna.
Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Klar att serveras
Pajen ser jättegod ut. Min man är glutenallergiker, så den ska jag göra i helgen.
Tack för alla goda recept.
Mitt yngsta barnbarn döptes till Walter förra lördagen 🤗❤️
Gjorde dina småkakor med vita och bruna choklad prickar i. De vart aldrig klara. Så himla trist du inte skriver man ska göra två på varje plåt osv. De flöt ihop totalt. Usch. Vart inte ens i närheten klara på 11 min.
Jag skulle uppskatta ordentliga vegetariska recept. Alltså sånt som inte innehåller något alls från djur och innehåller nyttiga saker som man behöver få i sig. Alltså inte pasta med tomatsås osv.