Måndag: Potatisplättar med lingon (veg)
Tisdag: Hela havet stormar
Onsdag: Kasslerstroganoff med ris
Torsdag: Kioskbricka ( barnens favvo)
Fredag Flygande Jacob
Vi serverade med ris, vilket jag inte är jätteförtjust i. Så jag gjorde blomkålsris till mig.
Recept finns nedanför. Vill ni göra rätten ännu mer LCHF- vänlig skippar ni chilisåsen och kryddar med lite
tomatpure och sambal oelek.
Det här behöver du:
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1 dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och krydda med salt & lite curry. Och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål.
Stimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.
Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen. Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 minuter.
Ta sedan ut gratängen och toppa med jordnötter och bacon.
Sedan är det klart att servera.
* * * * * * * * *
Gott till kaffet: Chokladbiskvier i långpanna
Det här behöver du till en form 25*30 cm
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
Fyllning:
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad (daimsmak)
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 – 4 dl florsocker
2 äggulor
Topping:
200 gram mörk choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.
Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan lagom stora portionsbitar.
Mums!
Chokladbiskvier, allt, gud så gott! Det ska jag testa ikväll. <3