Majj Gadd så gott!
Detta måste ni bara prova i helgen, som glass fast godare. Semifreddo betyder halvtinad,
och det är just var denna härliga efterrätt är. Lägg den direkt i portionsskålar / glas / burkar så blir det ännu trevligare att servera.
Det här behöver du till 4 portioner:
2 ägg
1 msk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
1 dl dulce de leche ( karamelliserad mjölk )
1 dl salta jordnötter
1 dl chokladknappar
chokladsås
Gör så här:
Dela äggen i gulor & vitor och lägg i två olika skålar. Vispa äggulorna tillsammans med vaniljsocker tills det blir luftigt.
Vispa grädden tills den bildar toppar. Vispa äggvitorna fluffigt.(Tänk på att använda rena vispar till äggvitan )
Vänd ner grädden i äggulesmeten och sen även försiktigt ner äggvitorna.
Spara lite av den karamelliserade mjölken för att lägga i botten på skålarna, resten blandar di i smeten tillsammans med, jordnötter, choklad och ringla i chokladsås. Fördela smeten i portionsskålar och täck med plast.
Ställ glassen 4 timmar i frysen, ta upp den en stund innan den ska serveras och dekorera med choklad, jordnötter, och lite kolasås.
Mumsigt
Ser supergott ut! Hur många portioner blir det här? 🙂 1 dl jordnötter och chokladknappar låter lite lite om det både ska i smeten och dekoreras med?
Semifreddo betyder ”halvfrusen” på italienska.
Ser smarrigt ut! ☕
Trevlig helg!
Kan man göra denna som tårta, eller blir de för lite? Ser sååå gott ut!
Man kan dubbla receptet 🙂
Oj, vad gott det ser ut!
De där ser helt ljuvliga ut! Ojojoj 🙂
/Sandra
http://kojatillslott.se
Kan man ha något annat än karamelliserad mjölk som är laktosfritt ?
/Maria