Hej bloggisar,
Här är jag snart på väg till Växjö för lunchmöte, samt passa på att träffa Thelma innan hon åker till jobbet. Men innan jag ska fara ville jag tipsa er om världens godaste köttgryta jag gjorde förra veckan. Det var rena tallrikar runt hela bordet, är inte det bästa betyget så säg. Här kommer lilla receptet:
Det här behöver du:
1 gul lök
1 stor morot
1 palsernacka
1 msk tomatpure
1 paket bacon
500 gram grytbitar av oxe
4 dl vatten
2 msk kalvfond
1/2 msk kinesisk soja
1 burk med champinjoner
1 nypa timjan
salt & peppar
Gör så här:
Börja med att skala grönsakerna. Slanta upp morot och palsternacka, klyfta löken.
hetta upp en kastrull med smör och fräs grönsakerna tills de får vacker färg, pressa ner tomatpure och låt fräsa ihop i en minut.
Lägg på ett fat och klipp ner baconet i grytan och fräs den knaperstekt, och lägg på tallriken med frästa grönsaker.
Nu fräser du upp köttbitarna i några minuter tills de får gyllene färg.
Vänd över vatten, soja och fond och låt allt sjuda under lock i cirka 1 1/2 timme, på svag värme. Kokar vätska bort så tillsätt mer. Vänd sedan ner svamp och grönsaker / bacon och låt allt sjuda ytterligare tills grönsakerna mjuknat. Smaka av med timjan, salt och peppar Önskar man kan man runda av gryta med en dl grädde.
Köttgryta är underbart gott. Ska prova detta recept.
Ska prova👍 Ser jättegott ut!
Gud så gott! Kan man göra långkok (så den står halva dagen och inte bara 1,5h) av denna rätten och hur ska man då tänka? 🙂
Det kan man säkert, men då blir det lite mer sönder kokat.
Spara grönsakerna så att de bara kokar sig mjuka.
Gud vad gott
kan köra den i slowcockern tror jag