Då startar vi upp denna söndagen med en veckomatsedel.
Måndag: Spicy Taco-soppa (vegetarisk)
Tisdag Lax med couscoussallad
Onsdag Frasig fralla med krämig kycklingröra
Torsdag Blomkålsgratäng med bacon
Fredag Kallskuret, färsk frukt & grönt
Kallskuret, kött & kyckling, blandad frukt, grönsaker, en bit ost och så potatissallad.
Det är typ allt som behövs, godaste plockmaten ever.
Och bästa bjudmaten.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Wienersemlor som är en favvo här hemma.
Jag skriver inga exakta mått på fyllningen för det beror på hur mkt mandelmassefyllning man vill ha. Nu har vi även testat med nutellafyllning och med nötkräm i – blir fantastiskt gott!
Det här behöver du till 4 wienersemlor:
12 fyrkantiga smördegsplattor ( eller motsvarande på rulle)
mandelmassa + ovispad grädde
2 1/2 dl vispgrädde + 2 tsk vaniljsocker
Florsocker
Så här ser de ut färdiggräddade
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader,
Ta fram tre smördegsplattor pensla dem med kallt vatten och lägg dem över varandra . Stamla ut runda bitar med hjälp av ett glas. Pensla dem med kallt vatten. Och grädda dem tills de precis blir gyllene, ungefär 10 minuter. Rör ihop mandelmassa & lite ovispad grädde så att den blir ”lagom” krämig. Skär av locket & låt wienersemlorna svalan innan du klicka ut fyllningen. Vispa grädden & spiritsa/ klicka ut.
Pudra över florsocker och servera genast.
I ditt arkiv med kötträtter finns inga recept där man använder sig av exempelvis större bitar av nötkött, tex bog, högrev, fransyska. Du använder dig mest av fläskkött ser jag. Och då blev jag nyfiken och undrar varför?
LENA hon har dessa recept med högrev.
https://www.jennysmatblogg.nu/2012/04/22/pulled-beef/
https://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/27/pannbiffar-med-brunsas/
Man kan köpa högrev och mala till högrevsfärs.
https://www.jennysmatblogg.nu/2014/05/20/tacos-de-carne-con-chile/
Men annars stämmer det att hon använder inte mycket nötkött tex högrev. Kan vara så att folket hemma gillar det inte så mycket eller Jenny själv. Det går fortare med fläsk kött eller kyckling,dagens samhälle där allt ska gå fort. Det är mina antagande:))
LENA hon har dessa recept
https://www.jennysmatblogg.nu/2012/04/22/pulled-beef/
https://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/27/pannbiffar-med-brunsas/
Man kan köpa högrev och mala till högrevsfärs.
https://www.jennysmatblogg.nu/2014/05/20/tacos-de-carne-con-chile/
Men annars stämmer det att Jenny använder inte mycket nötkött. Kanske hemma folket inte gillar det eller Jenny själv. Eller att fläskkött,kyckling går fortare att laga än oxkött där allt ska gå fort i vårt samhälle. Det är mina antaganden:))
LENA hon har dessa recept med högrev.
https://www.jennysmatblogg.nu/2012/04/22/pulled-beef/
https://www.jennysmatblogg.nu/2014/10/27/pannbiffar-med-brunsas/
Man kan köpa högrev och mala till högrevsfärs.
https://www.jennysmatblogg.nu/2014/05/20/tacos-de-carne-con-chile/
Men annars stämmer det att Jenny har inte många recept med nötkött. Kanske folket hemma inte gillar nötkött eller Jenny själv . Dagens samhälle där allt ska gå fort kanske hon föredrar fläskkött,kyckling som går fortare att laga. Det är mina antaganden:))
HAhaha det gick inte att skicka men nu finns alla mina tre försök.
Nu håller det väl ändå på att vara hög tid att börja avlöna Gülay? 😉
Mirja vad menar du med det kan du förklara är du snäll?
Gülay, jag hade nog helst velat att Jenny själv svarar på min fråga. Så behöver det inte bli antaganden från din sida.
Har du inget bra recept för vaniljkräm att ha i semlor?😍
WHO har lagt procceserat kött, alltså kallskuret, i samma riskgrupp som ciggaretter. Skrämmande men sant. Tyvärr är det så gott!