VECKOMATSEDEL

Måndag Vegetariska Majsplättar
Tisdag : Korvstroganoff a la Thai
Onsdag: Spagettigratäng 
Torsdag Kycklingkebabsallad 
Fredag: Skagenrulltårta 



Det här behöver du:
4 landgångsbröd

Skagenfyllningen: 
2 finhackade hårdkokta ägg
170 gram finhackade kräftstjärtar
100 gram färskost med dillsmak
1 msk röd rom / kaviar
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs

Alternativt leverpastejsfyllning  ( som mina barn gillar här hemma ) 
200 gram leverpastej
1 1/2 sl creme fraiche
1/2 dl bostongurka

Grundröran till smörgåstårtan:
1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Förslag på topping:
räkor
kallrökt lax
citron
dill
gurka / grönsaker

Så här gör du:
Börja att ta fram en skärbräda och lägg ut landgången där. Jag skär bort en del av kanterna ( torr smörgåstårta är inget kul)
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen. Rulla sedan ihop från långsida till långsida ( som en rulltårta ) Fördela ut grundröran runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott!

Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter.

* * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet: Kokosrutor på browniebotten.

Det här behöver du: 
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Knäckig topping: 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm)  och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.

 

0
Prenumerera
Notis om

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sussa
5 år sedan

TACK för receptet på thai-korvstroganoff. Gick hem hos heeeela familjen! Så roligt att få lite nytänk kring korv. Kommer absolut lagas igen! TACK!

Nästa inlägg

OBOYBOLLAR

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x