Startar denna regniga torsdag med ett härligt recept på sega chokladsnitt.
Det här behöver du:
220 gram smör
6 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Garnering
1 uppvispad äggula
pärlsocker
Gör dina kalaskakor så här:
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela till tre delar & rulla ut till längder. Platta ut något och pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10-12 minuter.
Låt längderna svalna något, men inte kallna helt, innan du skär dem i snittar.
Fungerar finfint att frysa in om det blir något över.
Nästan så jag hade önskat mig regn istället för våran klarblå himmel så vi hade vågat oss till affären. Men vår klarblå himmel är här i sällskap med 26 minusgrader, så nu måste jag ändra veckans matschema då vi varken har mjölk till dagens pannkaka eller pizzakit till morgondagens pizza. I-landsproblem är det ju ändå 🙂
Gjorde sega chokladsnitt härom dagen, och förstår absolut varför det i slutet av recept/beskrivning ”Går finfint att frysa in om det blir något över!” 😂 Ingen risk att man hinner få in några i frysen, de är VÄLDIGT goda och lättätna, smakar mer när man tagit en..o två…eller fler 😉
Goda och enkla kakor/går snabbt att göra, perfekt att kunna förbereda några dagar innan om man ska ha fika bjudning eller ska på utflykt 😀
Hur många kakor blir de??