Hej hej,
Vi håller på med både kyl & frystömning så här efter jul. Har ju hur mycket mat som helst när man börjar kolla runt.
Januari kallas ju årets ”fattigaste” månad, och därför tänkte jag tips om något så billigt & gott som potatisplättar.
Det här behöver du för 3-4 portioner:
4 medelstora kokta kalla potisar
2 ekologiska ägg
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl eko. mjölk
1/2 tsk salt
smör
Gör så här:
Pressa potatisarna ner i en skål, knäck äggen och rör ihop dem med potatisen.
Vänd i mjölk, mjöl och salt och rör ihop allt till en jämn smet. Hetta upp en stekpanna och grädda plättarna 3 och 3. Servera sedan med rårörda lingon eller valfri sylt.
Oj potatisplättar, visste inte ens att man kunde göra såna 🙂 Tack för tipset, kanske borde testa!
/Hanna ♥
https://hananaa.com/
Jag gjorde faktiskt liknande plättar härom dagen. Det är jättegott.
Mitt billiga tips blir nog en omelett. Både billigt, nyttigt och gott!
https://nouw.com/gourmettjejen/sparrisomelett-29832630
Gourmettjejen de gånger du gör reklam för din sida brukar jag klicka på din länk. Men din just denna omelett kallar jag inte för billig,färsk sparris,Västerbotten ost,8 ägg osv:)
Hej har läst om dina resor ska nu ev till LA och Sanfransisko finns det skrivet på något ställe som man kan läsa vad du tyckte va bra?
Hej Jenny!
Jag har sett att det många gånger förekommer animaliska produkter i recept som du lagt under ”veganska recept”. Ibland kan man ju enkelt substituera, men jag skulle uppskatta om jag slapp det när jag kollar på recept markerade med ”vegansk”.
Ha en fin dag!!!
/Anna