MUNK+SEMLA=MUMLA

Hej hej,

Hoppas ni haft en superfin Julafton.
Ätit gott, tittat på Kalle och undgåtts med nära och kära.
Nu har jag ätit så mycket julmat att till och med jag börjar tröttna på det. Däremot har jag varit sååå sugen på friterade munkar & semlor.

Har ni provat Mumlor?
Så himla gott.

Skär av toppen på munkarna, och gröp ur dem lite för att få plats med mandelmassa-fyllningen.
Mandelmassa + lite ovispad grädde som man rör ihop till en kräm.
Fyll sedan munkarna med detta. Vispa grädde och spritsade runt om.
På med locket, pudra med florsocker

ÄT OCH NJUT!

4
Prenumerera
Notis om

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
5 år sedan

Tack för alla goda recept och dessa mumlor måste jag prova.

Gülay
5 år sedan

Tänk vad man hittar på med semla:) Men jag föredrar en klassisk semla. Igår var det första gången jag åt julmat i år så jag är inte trött på det. Ska äta idag med,tycker alltid att det smakar bättre andra dagen:)
Vad gjorde du på julafton Jenny,själv eller? Ska ni fira nyår utomlands eller? Ursäkta nyfikenheten,god forsättningen.

Anonym
5 år sedan

Eller smunk kan man också kalla det haha, oavsett så är det djävulskt gott! Tack för en bra blogg!

5 år sedan

Jag föredrar en klassisk semla men det är kul med variation. Dottern gillar inte semlor men munkar. Jag får testa att göra en mumla till henne. Ha en fortsatt god jul.

Viola
5 år sedan

Mumla, låter som något man ska testa! Och liiite mer julmat får allt plats 😉
God fortsättning till dig och familjen!

Linda Ekdahl
2 år sedan

Mumla var mycket intressant och påminde mig om semmelkrans från en veckotidning på slutet av 70 talet, men där var degen vanlig vetedeg . Har gjort det många gånger sedan dess.

Lotta
2 år sedan

Hej!
Är tanken att man köper färdiga munkar o fixar till? Ser inget direkt recept på mumlan annars.

Nästa inlägg

Julafton

7
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x