God kväll ( höll jag på att skriva )
Men klockan är ju bara halvfyra, men det blir ju mörkt så tidigt. Jag har hunnit med en hel del idag,
tränat, jobbat, handlat och kokat julgodis. Förutom alla nya sorters som jag provar så vill jag ju ha det vanliga traditionella julgodiset på gottebordet. Såsom knäck, wienernougat (recept här) , mozartkulor (recept här), ischoklad (recept här)
karamelliserade mandlar (recept här), polkabräck (recept här)
Min knäck kokade jag utan hackad mandel detta året.
Jag har 2 1/2 av allt i mitt bästa knäckrecept.
Det här behöver du:
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl ljus sirap
2 1/2 msk smör
Gör så här:
Koka upp allt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp till en 124-125 grader, eller tills knäcken klara kultestet.
Häll upp i knäckformar. Jag använder mig av en såskanna, så slipper man så mycket kladd.
Låt svalna och förvara sedan svalt.
Denna söta tomteslinga hade Nomi gjort i skolan.
Så den ska vi ha till att dekorera julbordet med.
Två buntar med rosor fick följa med hem också. Sedan bytte vi plats på utomhusgranen och den vi hade inne,
ska fota och visa imorgon hur fint Nomi julpyntade den.
Men nu ska vi köra mot Växjö för att möta upp Nomis kompis.
Eller ja inte hela vägen till Växjö, utan vi kör halva vägen var.
Hej på ett tag.
Ikväll blir det julgodis och då är min absolut favorit din polkabräck. Sedan ska jag ge mig i kast med de där banderios eller vad det hette 😉 Blir spännande (eller inte).
God Jul och tack för alla inspirerande recept och reseskildringar. Hoppas jag varit tillräckligt snäll i år så jag får din bok av tomten.
Pernilla
Varför har man smör har aldrig haft det så undrar bara varför ger de bättre smak eller vad