Godkväll,
Jag har precis landat i Gränna på mitt hotell. Det blev ett stopp på vägen då jag ska upp till huvudstaden imorgon. Idag har det shoppats på gekås, där både julklappar och julpynt har införskaffats. Ska visa er sedan när jag kommer hem igen. Det är lite stressigt nu i ett par dagar då vi jobbar med nya boken och jag även ska hinnande och signera några tusen böcker.
Så jag hoppas ni har lite förståelse för att jag inte hinner uppdatera lika ofta som vanligt.
Här kommer en favorit i repris.
Både nutellafluffet & kladdkakorna bör förberedas dagen innan,
eftersom de ska svalna innan man sätter ihop dem. Jag la mina i frysen för att de skulle bli hårda & lättare att hantera.
Nutellafluff:
5 dl vispgrädde
200 gram nutella
2 1/2 dl grädde till att spackla tårtan med
Kladdkaka 20 cm : (denna ska göras 3 stycken av)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
75 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar.
Fluffet: Värm upp grädde och vänd ner nutella, rör tills allt är slätt.
Ska inte koka upp. Ställ sedan kallt gärna över natten.
Dekorera med vilka småkakor du vill och gärna hemmagjorda chokladbollar, recept här
Vispa det kalla nutellafluffet tills det blivit krämigt.
Bygg ihop tårtan med fluffet emellan varje kladdkaksbotten. Vispa grädden hård och spackla tårtan för att sedan dekorera den.
Kul med shopping i Ullared 😀 Superfin kladdkakstårta!
Hur många personer är tårtan beräknad för?
Jag undrar också hur många bitar tårtan på ett ungefär är beräknad till 🙂