Hej där,
Hoppas ni haft en härlig dag! Jag sitter och planerar den kommande veckans middagsschema. Vi försöker ju dra ner på vår köttkonsumtion, vi vill äta grönare, nyttigare och mera fisk. Livsmedelsverket rekommenderar att vi äter fisk 2-3 dagar i veckan. Hur ofta äter ni fisk?
Vi lagar ugnsbakad fisk, stekt fisk, fiskgrytor och så klart barnens favorit ”panerad fisk”.
Vi äter massor med fisk hemma, eftersom det är både gott & nyttigt.
Lax, rödspätta och en hel del torsk står på matsedeln. De lättpanerade fiskfileerna från Findus är barnens favorit alla dagar i veckan.
Detta är busenkelt att tillaga dessutom. Skjuts in i ugnen på 225 grader i en cirka 25 minuter. När du tillagar den i ugnen blir den både kristligare och nyttigare. Extra plus är att du under tiden hinner du hacka grönsaker och röra ihop världens godaste guacamole.
Det här behöver du till min Guacamole:
2 mogna avokado
1 finhackad tomat
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl creme fraiche
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk pressad citronsaft
salt & peppar
Gör så här:
Mosa avokadon med en gaffel tills den är slät.
Rör ner den hackade tomaten, och löken + crème fraîche . Smaka av med vitlök, citronsaft salt och peppar.
Klar att serveras.
Jag vet att ni är många som uppskattar just lättlagade middagar som denna.
Ja, vem gör inte det när vardagen står och knackar på. Gott, nyttigt och enkelt!
Jag skulle vilja sudda ut myten om att all ”snabb-mat” skulle vara onyttigt. För Findus fiskfileer är just bara rena filéer doppade i ströbröd. Och ströbrödet är speciellt framtaget för paneringen och kryddat med örter. Så även om denna maten går snabbt att tillaga så är den faktiskt ett riktigt bra alternativ till vanlig snabbmat. Vill ni hitta fler smarriga tips så kolla in på Findus sida
HÄR
Hej!
Nu tillhör väl Findus snarare kategorien färdiglagat än snabbmat, men oavsett är de faktiskt riktigt goda och tämligen nyttiga.
Rekommenderar dem också varmt!
Mvh
Anso
Hej,
Hoppas att din nya bok blir en vegetarisk bok. Finns ju jättemånga goda recept. 😉
Wow vilket vackert upplägg! Märks att du verkligen lagt ner tid och själ i inlägget. Ser dessutom supersmarrigt ut 🤤🤤
Ser goda ut! Tack för tips på lättlagat och snabblagat! Gillar ju inte färdigrätter men detta kan till o med jag tänka mig.
Vi äter fisk minst en gång per vecka. Tack för tipset på den lättillagade fisken, då kanske det kan bli fisk två gånger i veckan.
Blir den mer ”kristlig” i ugnen 😉 hihi förlåt, kunde inte låta bli, förstår att det skulle stå krispig, men det blev roligt med kristligare. F ö såg det jättegott ut, förhoppningsvis kan jag till och med få maken att äta färdigpanerad fisk (något han vägrar i vanliga fall).
Det blir ju himmelskt gott 😁