Gillar ni kanelbullar och kladdkaka?
Då är detta en fantastisk kombo.
Det här behöver du:
200 gram smör
1 msk kardemummakärnor
2 1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
3 ägg
Kanelfyllning:
50 g smör
4 msk strösocker
3 msk malen kanel
2 tsk vanilj
Garnering:
pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj & bröa en rund form med avtagbara kanter.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj & bröa en rund form med avtagbara kanter.
Smält smöret och låt svalna. Mortla kardemummakärnorna.
Blanda mjöl, socker, kardemumma i en bunke. Rör ner smör och ägg med en slev eller visp (vispa inte).
Häll smeten i formen. Fyllningen: Smält smöret och blanda med socker, kanel och vaniljsocker. Ringla denna över formen och strö på pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Älskar kanelbulle,älskar kladdkaka,här får man bägge halleluja. Tack för receptet Jenny.
Man skulle nästan kunna tro att detta är Gülays blogg 🙂
MARIKA vad menar du? På vilket sätt skulle det vara min blogg? Är det jag som publicerar inläggen? Är det för att jag har ett utländsk namn så att det sticker i dina ögon?
Jag bara kommenterar för att vara snäll,jag förväntar inte ens svar från Jenny.
Förlåt om mina komentarer stört dig:(
Seså, nu försöker vi att vara snälla mot varandra!
Gulay, jag tycker det är jätteroligt att du är flitig på att kommentera.
Ha en härlig lördag
Kraaaam
Åh det här ska jag testa baka nästa helg när jag fyller år 🙂 Mums!
Gülay: Jag tar det som en personlig förolämpning att min lilla – ändå skämtsamma, därav smilen – kommentar får dig att undra om jag är någon slags rasist. Jag är gift med en man som härstammar från Balkan och Jag jobbar på ett HVB-hem.
Ha en trevlig helg alla!
Även du, Gülay.
Brukar använda handtaget på en sked och dra runt kanelsmeten man ringlar på, så det kommer ner lite i kakan. En liten kille bara älskar min ” kanelbullefilé ”, som han kallar den. God för alla som bara älskar mitten på bullen.