Hej där,
Hoppas allt är toppen hemma i Sverige, vi njuter för fullt här av den karibiska värmen.
32 grader och knappt svalkande i vattnet. Hörde att det var lite svalare hemma, och då är det ju dags för höstens alla grytor. Därför ville jag tipsa om tre favoriter 🙂
Fransk Fläskfilegryta
Klipp över lite färska örter & strö över några korn med rosepeppar så blir det tjusigt värre.
Det här behöver du till denna middag för 4 :
2 styck putsade fläskfile
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl grädde
2 msk kinesisk soya
1- 2 tsk dijonsenap
1 msk med grovkrossad rosepeppar
Serveras med ris eller potatis eller varför inte en god pasta
Gör så här:
Skär filen i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna.
Vispa ihop philadelphia, grädde, soya, dijonsenap & den krossade pepparn & värm upp en kastrull. Häll detta över filebitarna och låt sjuda upp tillsammans, låt puttra på svag värme i några minuter.
Sedan är det klart att serveras.
* * * * * * * * * * * * *
Min goda fiskgryta
Det här behöver du till 6 stora förrätter :
2 stor gula lökar
20 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
4 bitar lax
4 bitar vit fisk ( t.ex torsk )
2 1/2 dl vispgrädde
1-2 tsk sambal oelek
2 burkar med kräftstjärtar
1 kruka dill
Gör så här :
Skala och skär löken smått löken. Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull fräs löken en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8-10 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Och smaka av med dillen samt sambal olek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ta bort från spisen och vänd ner kräftorna.
Servera genast med gott bröd.
* * * * * * * * *
Och innan sista receptet så vill jag tipselitipsa om den grymma REAN på Bubbleroom.
Där det är MINST 60 % RABATT woop woop…. Klicka här Sååååå mycket fina kläder.
* * * * * * * * * * *
Bacon & Kycklinggryta
Det här behöver du grytan:
800 gram kycklingfilé
1 förp. bacon
5 dl smaksatt Cremé Fraiche ( vitlök & örter t.ex)
Svartpeppar
Servas med färsk pasta
Gör så här:
Börja med att dela kycklingen till små kuber som blir bra till grytan,stek sedan kycklingen och när det är färdigt & lägg över på ett fat. Där efter kan du klippa ner baconen och börja steka så att du får en lite knaprig yta. Häll sedan över kycklingen till grytan igen med baconet och lägg i creme fraichén. Låt sjuda upp på svag värme
Salta och peppra, klar för servering
Jag skulle gärna vilja se lite matbilder från er resa. Det är ju trots allt en matblogg 🙂
🙂
Jenny hur går det med eran resa? Du har inte delat nåt mer om resan,senast var 23 oktober?
Vi har inte hunnit.
Men det kommer uppdateringar under lördagen :))
Kram
Jenny har sedan länge slutat svara på frågor som inte gynnar henne ekonomiskt.
Och detta svar kommer inte att publiceras 🙂
Hoppas du får en härlig helg Maja 🙂
Vi har det toppen i Karibien.
Hej hej 🙂
Ska man ha i tomaterna hela eller ska man dela dem?
Ha en fin dag!