Ser att ni är många inne och letar tips på helgens meny,
så här kommer ett tips på en god 3-rätters
Förrätt: Ostkex med skagenröra
Ostkexen till cirka 15 stycken:
5 dl riven lagrad ost
Skagenröra:
3/4 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
600 gram oskalade räkor
2 msk hackad dill
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk pressad citronsaft
knappt en 1/2 burk med röd stenbitsrom
Dekorering: Räkor, röd rom & gräslök
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skala och grovhacka räkorna, låt rinna av.
Rör ihop de övriga ingredienserna och till sist vänder du ner räkorna. Ställ kallt, till servering.
Riv osten och dela upp i små plättar på en ugnsplåt med bakpapper. Ställ in i mitten av ugnen cirka 5- 10 minuter, tills osten smält och börjat bubbla. Ta ut och låt svalna, lägg sedan ostkexen på ett fat eller ostbricka och klicka ut skagenröra & dekorera med räkor & gräslök
* * * * * * * * * *
Varmrätt: Lax med redcurry & räkor
Till 4 personer
4 bitar lax
2 1/2 dl vispgrädde
300 gram philadelphiaost
2 msk red curry
Toppa med nyskalade räkor
Serveras med dillmos
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade laxen i en ugnssäker form. Vispa ihop phialdelphiaost med grädde och red curry.
Vänd sedan över såsen och ställ in i ugnen på 20-25 grader, eller tills laxen är klar.
innan servering toppa med stora räkor. Potatismoset stompar jag ihop med en potatispress. Det jag använder är kokad mjölig potatis, en skvätt grädde + salt & dill.
* * * * * * * * *
Efterrätt: Krämig Marspannacotta
Det här behöver du till 6- 8 portioner
4 dl vispgrädde
2 1/2 gelantinblad
2 1/2 mars
1/2 mars till topping
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden, hacka marsen smått och vänd ner dem i grädden. Krama ur gelantinbladen och vänd ner, och ta bort kastrullen från värmen & rör tills chokladen smält. Skulle det bli lite bitar av marsen kvar så gör det inget. Det är nästa bonus, det blir så gott. Häll upp i små serveringsglas och ställ kallt i minst fyra timmar. Kan med fördel förberedas kvällen innan.
Innan servering hacka över marsgodis.
Jenny! Hittar inget recept på Budapestbakelse på din blogg. Kan det verkligen va så att du inte bakat det? Annars gör du ju verkligen allt! Å väldigt bra dessutom:)
/En tacksam läsare