Godmorgon raringar,
Här kommer en veckomatsdel för er som vill ha lite tips inför veckan som kommer.
Måndag: Sötpotatispizzor ( veg )
Tisdag: Hela havet stormar ( fisk )
Onsdag: Pasta med baconsås & champinjoner
Torsdag: Fetaostbiffar i gräddsås
Fredag: Flygande Jacob
Vi serverade med ris, vilket jag inte är jätteförtjust i. Så jag gjorde blomkålsris till mig.
Recept finns nedanför. Vill ni göra rätten ännu mer LCHF- vänlig skippar ni chilisåsen och kryddar med lite
tomatpure och sambal oelek.
Det här behöver du:
700 gram kycklingfile
smör
1 pkt bacon
3 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
1/2-1 dl chilisås ( mer eller mindre efter eget tycke)
2 bananer
1 dl salta jordnötter
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader
Skär kycklingen i skivor. Bryn dem färdiga i smör, och krydda med salt & lite curry. Och lägg dem i en ugnsform.
Vispa ihop creme fraiche , chilisås och grädde i en skål.
Stimla baconet och bryn det. Lägg på ett hushållspapper, så att överflödet fett rinner av.
Skiva bananerna och lägg ut över kycklingen, bred över chilisås- blandningen och ställ in alltsammans i ugnen.
Gratinera i ugnen i cirka 15- 20 minuter.
Ta sedan ut gratängen och toppa med jordnötter och bacon.
Sedan är det klart att server.a
- * * * * * * * * * * *Bärpaj med knäckigt täcke.
Bär som täcker botten
2 msk potatismjöl
socker ( hur mkt beror på hur sura bären är)Knäckiga toppingen:
150 gram smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn
1 1/2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 / 2 dl ljus sirap
2 msk mjölkGör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull , och dra bort frän värmen när den har smält -rör ner mjölk och sirap. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör sedan ner i smörblandningen och rör om väl. Sprid ut bären och pudra över potatismjöl och strö över socker. Klicka sedan ut smeten över bären och ställ in i mitten på ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen är knäckigt / gyllenen.Severa med glass eller vaniljsås.
Onsdagens recept leder lite fel..