Jag gjorde inte bara en smörgåsrulltårta igår, nejdå.. Jag gjorde två.
Denna blev med skinkfyllning Mumma!
Det här behöver du:
4 landgångsbröd
Fyllningen:
300 gram finstrimlad rökt smörgåsskinka
1 dl creme fracihe
100 gram färskost
1/2 dl majonäs
1/2 finhackad rödlök
Grundröran till smörgåstårtan:
1/2 dl lättvispad grädde
1 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs
Dekorera med :
ost, skinka, rostbiff, citron och lite goda grönsaker.
Så här gör du:
Börja att ta fram en skärbräda och lägg ut landgången där. Jag skär bort en del av kanterna ( torr smörgåstårta är inget kul)
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen. Rulla sedan ihop från långsida till långsida ( som en rulltårta ) Fördela ut grundröran runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott!
Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter.
Såå gott med smörgåstårta!! Hade just min mamma på besök. Hon fick syn på din kokbok och började kika i den. Snabbt frågade hon ivrigt vad det var för en bok. Den skulle hon genast beställa och hon sa att du lagar mat heelt i hennes smak 🙂
Å vad glad jag blir! Hälsa mamma att den bara kostar 149 :- nu om man beställer på nätet :))
Åh, kanske blir en sån här till dotterns 1-årskalas 😀
Hej, hur många räcker den till?