Riktigt husmanskost när den är som bäst!
För 4 personer :
800 gram nötfärs
5 röda körsbärstomater
1/2 kruka persilja
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk Knorr kalvfond
1 tsk timjan
1/2 tsk spiskummin
salt & peppar
Sås :
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk Knorrs kalvfond
1 msk kinesisk soja
Serveras med potatismos & brysselkål
Gör så här:
Hacka tomaterna så smått du kan och vänd ner i färsen. Finklipp persiljan, riv ner den gula löken & vitlöken.
Rör ner kryddor och fond i färsen, och blanda om väl. Forma smeten till biffar och stek dem i rikligt med smör.
Såsen gör du i samma stekpanna. Använd ev steksky, rör ner crème fraîche, grädde, fond och soja. Låt allt sjuda upp.
Sedan är det klart att servera.
Jag tycker alltid det är svårt att ta rätt saltmängd till vikt på köttfärsen. Har du något knep, typ 1,5 tsk till 1 kg eller nåt….