I helgen var det ju perfekt halvruggit regnigt väder ute.
Sådär perfekt att man utan dåligt samvete kan stå i köket i flera timmar. Sommaren har ju inte bjudit så mycket på det, och jag har svårt att gå in och ställa mig i köket när solen skiner och fåglarna kvittrar.
Vi serverade laxen med en matigare sallad,
med kokt ljummen potatis. Så inga konstigheter där.
Till laxen behöver du:
4 portionsbitar lax
150 gram getost
2 dl creme fraiche
salt & citronpeppar
Toppa med rostade pinjenötter
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Lägg den tinade laxen i en ugnsfast form. Rör ihop osten och crème fraichen.
Smaka av med lite citronpeppar & salt. Fördela ut över fisken och skjuts in i ugnen i 15-20 minuter.
( Tills laxen är klar )
Servera med lite rostade pinjenötter
Det jättegott ut. I dag fick jag din bok på posten. Jag har bläddrat lite i den; det är mycket gott i den. Dottern hittade något som hon ska laga på torsdag. Spännande att se vad det blir.