Detta är en gammal favorit.
Jacobs matiga baconmuffins!
Du behöver till 6-8 muffins :
1 pkt bacon
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 gram smör
1 dl mjölk / filmjölk
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär bitar av baconet och bryn detta klart i en stekpanna
Blanda mjöl och bakpulver, och tärna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.Rör om tills allt har blandat sig, rör sist ner baconet.
Ställ ugnen på 225 grader.
Skär bitar av baconet och bryn detta klart i en stekpanna
Blanda mjöl och bakpulver, och tärna ner smöret i detta. Blanda ihop detta till en grynig massa, och rör ner filmjölken samtidigt som degen arbetas.Rör om tills allt har blandat sig, rör sist ner baconet.
Sedan lägger du upp degen i muffinsformar ( sätt gärna muffinsformarna i ett muffinsjärn, för att muffinsen inte ska flyta upp. )
Grädda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.
Servera genast med smör ( recept på hemmagjort hittar du här ), ost och kanske lite marmelad.
Grädda i 10-13 minuter, eller tills muffinsen blivit gyllene bruna.
Servera genast med smör ( recept på hemmagjort hittar du här ), ost och kanske lite marmelad.
Hej
Funkar det att frysa in dessa?
Prova 🙂 Men scones brukar inte göra sig så bra efter den varit fryst.