Är ni här inne och letar efter lite middagstips till helgen?
Då kommer här en klassiker, för fläskfile är väl en just en sådan. Med kokt potatis, brunsås och brysselkål.
Yummi
Till 4 personer:
1 stor putsad fläskfile
smör
salt & peppar
Kryddig brunsås:
2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
2 tsk rödavinbärs gele
Serveras med kokt potatis och massa brysselkål.
Gör så här:
Skär upp filen och stek i rikligt med smör tills köttet är genomstekt.
Man steker köttet lite i taget i stekpanna, blir det för mycket kött så kokas det istället.
Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en kastrull, och låt sjuda upp,
Serveras genast.
Såååå gott!
Får mig att tänka på söndagsmiddagarna när jag var liten.
Kram från skomässan i Oslo
STORT gilla på den :-))
Vart är tallriken ifrån? 🙂 😍
Matteus 🙂