Hej hej
Ni vet ju hur mycket jag gillar kladdkaka! Typ det bästa fikat. Roligt att baka, svårt att misslyckas med och går att variera massor. Nu provade jag en ny variant som jag såg på Instagram. Här kommer kladdkakebollarna i min version.
Följ mig gärna på insta också @jennysmatblogg
Perfekt att baka om du her en bit kladdkaka över i frysen.
Du behöver till 20-24 kladdkakebollar :
400 gram kladdkaka (frusen)
250 gram mjölkchoklad
knäck-strössel
Gör så här:
Skär upp kladdkakan i småbitar, och rulla till bollar. Smält chokladen och doppa bollarna.
Strössla över knäckströsslet och förvara kallt.
Wow, det lät ju supergott! Var hittar jag knäckströssel? I ”burk” som vanliga strössel?
Ja jag hittade det vid glassen 🙂
Ser gott ut! Är det svårt att göra bollarna av kladdkakan när den är frusen?
Varför (!?!?!???) skulle man ha kladdkaka i frysen?
För att den ska bli lättare att rulla 😂
Vad är tipset för att inte bli så kladdig? 😄 hade fryst kladdkaka men den hann nog bli lite för mjuk, men sen med den smälta chokladen och allt. Vad är tipset för att få en jämn fördelning av både smälta chokladen och strösslet utan att ha choklad i heeela köket? 🙈