Kikar förbi med en lite curry-kyckling.
Prova redan idag vetja
Till 5-6 personer:
900 gram små kycklingfileer
olja
curry
chiliflakes
Till såsen:
1 msk smör
1 msk gul curry
1 krm cayennepeppar
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
Serveras med kokt ris och sallad
Gör så här :
Ställ ugnen på 180-200 grader. Smöra en plåt och fördela ut de tunna kycklingfileerna. Krydda med curry och lite chiliflakes och skjuts in i ugnen en kvart – tjugo minuter eller tills de är klara. Under tiden kokar du ris, och vispar i hop såsen.
Till åsen börjar du med att bryna smöret, vänd ner kryddorna och låt fräsa ihop några sekunder. Vänd ner resten av ingredienserna och låt det sjuda ihop på svag värme.
Nu är det klart att servera.
Hej Jenny
Jag gör kyckling och currysås av färsk kyckling,kokar kycklingen och av buljongen gör jag currysås gott och nyttigt:)
Det här var längesen jag åt 🙂 ser riktigt gott ut!
Mina tjejers favorit! Jag brukar ha rivet äpple i såsen också för att ge lite sötma.
Kram C
Hej Jenny! Bryner du på kycklingfiléerna först eller stoppar du in dem i ugnen på en gång (utan stekyta)? Hälsningar/ MT
Hej! Åt kyckling med currysåsen igår och det var fantastiskt gott. Stort tack för detta goda recept 😊