Sommarfräsch mat!
Du behöver :
lax
röd pesto
hackad koriander
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Lägg laxen på ugnssäkert fat.
Rör ihop 1 dl pesto med 2 msk hackad koriander.
Fördela ut över fisken och in i ugnen en kvart eller tills fisken är klar.
Mango & avokadosalsa till 2 portion:
1 mogen avokado
1 mogen mango
1 finhackad rödlök
500 gram räkor med skal ( XL )
1 näve med solmogna körsbärstomater
färsk finhackad koriander
2 msk olivolja
2 msk citronsaft
2 nypor flingsalt
Gör salsan så här :
Skär mango och avokado i mindre bitar, finhacka löken, och klyfta tomaterna.
Blanda allt i en skål. Skala räkorna och vänd ner och smaka av alltsammans med olivolja, citronsaft och lite fflingsalt.
Smaklig måltid.
Älskar lax i alla dess former. Min favorit just nu är denna
https://nouw.com/gourmettjejen/middag-under-15-minuter-34010805
Ser jättegott ut.
Jättegott!
Jenny, får man önska mycket fler vegetariska och veganska recept i alla dess former? 🙂 Middagar, mellanmål, efterrätter och allt däremellan. Älskar att läsa din blogg, men tycker den är lite för ”köttdominerad” och skulle gärna se mera vego ^^
Mums… Detta får bli kvällens middag hemma hos oss så här i sommarvärmen 🙂