Dagens lunch!
Jag har ätit så mycket pasta, bröd och pommes de senaste veckorna, så jag har längtat efter att få laga lite nyttigare mat.
Det blev en kålrots-pasta, hur låter det? Jag kan säga att det var gudagott. Jag hittade en påse i kyldisken på citygross, och blev inte besviken. Kokade den bara ett par minuter och så serverade jag en köttfärssås till.
Det här behöver du till 4 personer :
500 gram köttfärs
smör
1 gul finhackad lök
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1-2 dl vatten
1 skvätt chilisås
1 morot
1 rotselleri
2 msk koncentrerad oxfond
1 msk kinesisk soja
en nya oregano
salt och malen svartpeppar
Gör så här:
Skala och hacka löken.Skala och finhacka / tärna morot och selleri.
Smält smöret i en kastull / stekpannan och fräs grönskakerna & löken mjuka.
Bryn sedan färsen där i , tills den är färdig.
Rör i krossade tomater, chilisås, vatten, fond, soja och smaka av med salt, oregano och peppar.
Vill du ha Bolognesen tjockare så gör en mjölredning eller använd maizena.
Låt sjuda i 20 minuter minst, innan den serveras.
Det där såg spännande ut!