Hej från Belgien,
Nu sitter vi i bilen igen, och tuffar på hemåt. Det har hunnit bli några mil under dessa två veckor.
Inget hotell bokat än för dagen, få se hur länge vi orkar åka. För er som vill baka lite i helgen vill jag tipsa om biskvier i långpanna. Hur smidigt??
För er som vill baka ”riktiga” biskvier har jag massvis med sådana recept också. Finns för alla smaker
KLICKA HÄR
Det här behöver du till en form 25*30 cm
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
Fyllning:
250 gram mjukt smör
100 gram mjölkchoklad (daimsmak)
1 tsk vaniljsocker
3 1/2 – 4 dl florsocker
2 äggulor
Topping:
200 gram mörk choklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )
Rör ihop med äggvita och socker. Klär en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.
Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.
Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan lagom stora portionsbitar.
Mums!
Dom där såg väldigt goda ut. Kanske någon som blir glad här hemma om jag bakar dom till fikat! 🙂
//Berith
oj det såg gott ut, och va enkelt istället för att pilla med att doppa en och en i chokladbad, superduper ju….
Hej Jenny, tack för de fantastiska recepten.
Använder du varmluftsugn eller över/undervärme till dina bakverk?
Tack!