Hej,
Har ni inget att göra idag och är sugna på att baka kommer jag med tipselitips på smarrig kaka.
För här kommer recept på en galet god kladdkakstårta, som jag tog fram för ett samarbete på Instagram. Vill även dela det det med er som inte har Instagram.
Jag dekorerade med hemmagjorda små chokladbollar, småkakor & nutella. Ta det du nu gillar bäst att dekorera med. Även lite söta jordgubbar vill jag såklart dekorera med då det ger vacker färg, och frisk smak.
Både nutellafluffet & kladdkakorna bör förberedas dagen innan,
eftersom de ska svalna innan man sätter ihop dem. Jag la mina i frysen för att de skulle bli hårda & lättare att hantera.
Nutellafluff:
5 dl vispgrädde
200 gram nutella
2 1/2 dl grädde till att spackla tårtan med
Kladdkaka 20 cm : (denna ska göras 3 stycken av)
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl vetemjöl
75 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen. Ställ in i ugnen i cirka 15-20 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar.
Fluffet: Värm upp grädde och vänd ner nutella, rör tills allt är slätt.
Ska inte koka upp. Ställ sedan kallt gärna över natten.
Dekorera med vilka småkakor du vill och gärna hemmagjorda chokladbollar, recept här
Gör så här:
Vispa det kalla nutellafluffet tills det blivit krämigt.
Bygg ihop tårtan med fluffet emellan varje kladdkaksbotten. Vispa grädden hård och spackla tårtan.
Denna ska provas 😍😋 hur många skulle du säga att tårtan räcker till?
Jag vill också gärna veta hur många den räcker till?